Vi tar hem det ni söker...

Husbilsimport

Vi har mer än 20 års erfarenhet och har importerat hundratals husbilar från framförallt Tyskland. Vi arbetar med seriösa leverantörer runt om i Europa och kan ta hem ett brett spektra av modeller och märken.

Vi kan erbjuda er begagnade, fabriksnya*, demobilar och "nyare begagnade" husbilar från flera ledande märken, även andra märken än de vi är auktoriserade för.
Givetvis även med den konfiguration som ni själva önskar (nybeställning), vi kan beställa husbilen precis som ni vill ha den!  Genom mer än 20 års erfarenhet och hundratals importerade fordon från framförallt Tyskland har vi god kännedom om den europeiska marknaden och seriösa handlare där.

OBS! vi tar inte hem fordon som ni själva funnit i utlandet (om den inte står hos någon av våra samarbetspartners), utan vi använder oss enbart av handlare som vi tidigare arbetat med.

- Söker ni husbil, maila oss gärna på nedan formulär eller på e-mail Christer@Bilfynd.se

Beskriv den husbil ni söker, så noggrant som möjligt med modellår, maximal mätarställning (km), färg, motoralternativ, växellåda, önskad utrustning osv, samt vilken prisklass ni tänkt er. 
Samt om ni önskar köpa den med eller utan inbytesfordon och/eller lån/kontant och när ni tänkt köpa den.

Om ni önskar finansiering så kan vi ansöka om lånelöfte åt er, innan husbilen köps hem.

Finansiering av husbil

Ränta f.n är 6,95%, uppläggningsavgift 695,.-, aviaavigift f.n 55.-/månad
(På lån understigande 50.000.- är räntan f.n 7,95%)

Lånet är ett annunitetslån
Handpenning minst 20%, resterande på lån upp till 15år* (*beroende på fordonets ålder).

Handpenning kan bestå av inbytesfordon eller kontantinsats.
Sedvanlig kreditprövning

Maila oss gärna en intresseanmälan om vad ni söker så återkopplar vi till er inom kort.

Vanliga frågor som vi får...

Angående garantier på "importerade" husbilar så gäller normalt europagarantin. Men då flera märkesverkstäder i Sverige inte tar emot importerade husbilar trots garanti/försäkringsåtagandet. Så måste i värsta fall husbilen tas till Tyskland eller det land den är inköpt för garanti-reparationer. Detta är inget som vi kan styra eller besluta över. Detta görs alltid på kundens bekostnad. Vi hjälper självklart till med att lösa eventuella problem, småfel och en del garantiarbete kan åtgärdas direkt hos vår verkstad eller hos någon av våra samarbetspartners.

Vi förmedlar givetvis kontakter i Tyskland där de har hand om er som kund.

Men i gengäld så kan mycket fördelaktiga priser erbjudas.

Husbilar märkta OUTLETmed kan vara garantistartade i utlandet trots att de inte varit i trafik,
detta datum gäller i så fall som garantistartdatum, ej första dagen i trafik i Sverige alt. utlandet..
Vissa fabrikat startar garantin/försäkringen på ett visst datum efter de levererats från fabrik, trots att de inte blivit sålda. Detta reserverar vi oss för, då vi ej kan påverka detta och ej heller alltid kan få ett exakt datum för denna garantistart.

En förutsättning för garanti skall gälla är givetvis att de kontroller och service
är gjorda enligt villkor som finns i garantivillkoren eller genom info som kan fås av tillverkaren.

Ang. garantireparation på t ex Fiatdelen brukar detta alltid fungera väldigt bra i Sverige även på importerade fordon.
Samma gäller på garantiarbeten på installationer såsom t ex Truma, alde, Dometic mfl. Vår verkstad är auktoriserad för ett flertal märken av tillbehör, kylskåp, värmare mm.

Svensk moms; om fordonet har lyftbar/specbar moms i utlandet köper vi dem alltid utan moms och vi betalar sedan den svenska momsen 25% i Sverige. Om fordonet är begagnat (minst 6månader och rullat minst 600mil) och ägs/har ägts av en privatperson i utlandet importeras det som begagnat fordon och vinstmarginalbeskattning (Vmb) görs här i Sverige.